Lifestyle

Week van respect 2016

c2c41f_d5769777f4c147eb9dec843c4d30c45d

Week van respect 2016

 

Dit jaar wordt voor het 11de jaar op rij de week van respect georganiseerd. Van 7 tot 11 november. Door het hele land wordt van alles gedaan, zoals lezingen, lessen op scholen, activiteiten op sportclubs en verenigingen om het thema respect te benadrukken. Op sportscholen wordt materiaal gebruikt waarmee de coach van een team binnen een korte tijd een heel hecht team kan vormen, binnen en buiten de sportschool.

Respect ook op school belangrijk

Op de school van mijn zoon zitten allerlei kinderen. Kinderen uit de villawijk aan de ene kant van de wijk, kinderen uit de sociale huurwoningen aan de andere kant van de wijk, kinderen met verschillende afkomsten en verschillende gezinssamenstellingen. Respect voor elkaar vind ik ontzettend belangrijk en daarom ben ik blij dat hier sowieso altijd aandacht aan besteedt wordt op school door middel van kapstopregels. Hiermee wordt pesten bestreden en daarmee wordt er een veilig klimaat op school gecreëerd.

Overal en altijd respect voor elkaar hebben

Natuurlijk is het hebben van respect voor elkaar altijd en overal belangrijk. Vooral nu in de tijd dat er veel asielzoekers naar Nederland komen is dit een onderwerp waar veel over gesproken wordt en niet altijd even positief. Er zijn mensen bij die een mening hebben en deze luid en overal uitspreken. Iedereen heeft een mening maar moet die dan ook uitgesproken worden? Ik vind van niet. Sowieso verdient iedereen respect is mijn mening, behalve als ze het verknallen natuurlijk.

Jij maakt het verschil

Als je zelf actief bent in de samenleving en uitspreekt wie voor jou het verschil maakt, inspireer je anderen dit ook te doen. Op weg naar een samenleving waarin het niet uitmaakt welke huidskleur, sekse, geaardheid of geloof je hebt. Ik voed mijn kind ook zo op, het maakt niet uit wie je bent, je bent iemand en daar ga je mee om zoals met ieder ander persoon. Niemand is vreemd of raar, iedereen is een wezen die je behandelt zoals je zelf ook behandelt wilt worden.

De activiteiten

Er worden veel activiteiten georganiseerd rondom het thema respect. Een greep uit deze activiteiten:

  • Studenten van de Pabo gaan op hun stage een zelfgemaakte les geven over respect.
  • Op veel sportscholen staat respect en sportiviteit in de schijnwerpers.
  • Overal in het land wordt gewerkt met het lesmateriaal ‘Jij maakt het verschil’.

Ik ben erg benieuwd wat mijn zoon daarvan zal gaan vinden en of hij er thuis iets over zal gaan vertellen.

 

Er zijn nog meer activiteiten en natuurlijk kun je zelf ook iets organiseren. Daarover lees je meer op de site van week van respect.

c2c41f_c30213f84ecb465aa8b1119ca19ee65e~mv2

 

Heb jij weleens van de week van respect gehoord? Doe je iets bijzonders in deze week?

 

 

 

Advertenties

4 thoughts on “Week van respect 2016”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s